דירת פנטהאוז חדשה שיועדה לפרק החדש של בחיי הדיירים לאחר שילדיהם בגרו ועזבו את דירתם הקודמת. בתכנון ובעיצוב הושם דגש על אוירה משפחתית חמה בשלוב עיצוב אלגנטי קלאסי.

הפנטהאוז בשטח של כ – 130 מ"ר פלוס מרפסת בשטח של כ – 100 מ"ר, נרכש מיד לאחר סיום בנייתו, וחולק במקור ל – 5 חדרי שינה וסלון.

הפונקציות שנדרשו בדירה הוגדרו כסוויטת שינה עם חדר ארונות וחדר רחצה מרווחים, חדר עבודה, חדר לנכדים ואזור ציבורי נרחב לארוח בפנים הדירה ומחוצה לה.

לוח הזמנים שהוצב היה צפוף במיוחד, ושלוב של תכנון ובצוע קפדניים הביא לעמידה מדויקת בזמנים, 3 (!) חודשים בלבד מתחילת עבודת התכנון.

שרותי האורחים המקוריים בדירה בוטלו, וחדר הרחצה הכללי הותאם לתפקידו המשולב כחדר אמבטיה ושרותי אורחים אלגנטיים ויצוגיים. חדר שינה שפנה למרפסת הוסב לחדר אוכל מאוורר ומואר. בטול שירותי האורחים הסמוכים יצר רצף בין חדר האוכל הנרחב לסלון ולמטבח הפתוח, והתקבל אזור ציבורי רחב ידיים הפונה מכל צדדיו למרפסת.

חדר שינה נוסף חובר ליחידת ההורים המקורית, והשטח כולו חולק מחדש לחדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווחים במיוחד.

הממ"ד הוסב לחדר לנכדים הגרים בסמוך ומרבים לבקר. המשפחתיות הודגשה בטפט תמונה של עץ משפחה, המיועד להוספת תמונותיהם. חלק מחדר העבודה הוסב לארון מעילים עם דלתות מראה שחורה, הפונה לאזור הכניסה.

חזיתות המטבח עשויות זכוכית, והתכנון נחלק בין ארונות גבוהים בגוון חציל-שחור לבין ארונות נמוכים ואי בגוון לבן מעודן, ממוסגר במשטח גרניט פורצלן מדוקק, בגוון ברזל שחור.

החומרים בדירה כולה נחלקים בעיקר בין ברזל ועץ והגוונים נעים בין שחור- לבן –עץ, עם דגשי צבע משתנים.

ליצירת זרימה ואוירה חמימה רוצפה הדירה כולה בפרקט אלון מעושן בגימור שמן.

בדירה יש שמוש בחומרים לא שיגרתיים: חפוי קיר רקע בחדר האוכל עשוי אריחי ברזל, משטחים במטבח ובחדרי רחצה עשויים גרניט פורצלן בגווני בזלת (בחדר רחצה אורחים) וברזל (במטבח ובחדר רחצה הורים). רהוט הסלון משלב מתכות בטקסטורות יחודיות ובשולחנות הקפה ושידת הכניסה, שולחן סלוני המשלב עץ ורפיה, והספריה העשויה מדפי ברזל על רקע רקוע מוזהב.

גופי התאורה שנבחרו הוסיפו מימד עיצובי. תקרת הדירה כולה הונמכה ב – 10 ס"מ, דבר שאיפשר התקנת פרופילים של תאורת לד נסתרת (בהיקף האזור הציבורי) והסתרת תליית הוילונות, והותיר את הבמה לגופים תאורה תלויים עשויי ברזל במטבח ובפינת האוכל, ולגופים צמודי תקרה שחורים. וילונות לבנים חצי שקופים מוסיפים לריכוך האוירה ולעיצוב האלגנטי.

הסלון, המוקף מכל צדדיו בוטרינות יציאה למרפסת ההיקפית, חסר קיר לתליית מסך הטלויזיה. הפתרון נמצא בטלויזיה על גבי מוט מסתובב המאפשר צפיה גם מהמרפסת.

למרפסת נבחר גינון מינימאלסטי, הבנוי כולו על גבי קונסטרוקציית ברזל שחור עליו הונחו כדים שחורים וחלוקי נחל לבנים מקשרים בינהם.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
סגירת תפריט

הירשמו לניוזלטר

הצטרפו אלי למקומות המעוצבים בעולם, לסיפורים שמאחורי הפרויקטים ולישום הנעשה בעולם העיצוב אצלכם 

מחכה לכם,
נורית

עיצוב דירות יוקרה-עיצוב פנטהאוז אורבני

(ניתן להסיר את המייל מרשימת התפוצה בכל עת)