דירת פנטהאוז בבניין לשימור הצופה לחוף הים של תל אביב. מטרת עיצוב הפנים היה השבחה לקראת מכירה. העבודה כללה תכנון ולעיצוב פנים, וניהול הפרויקט, בחירת חומרי גמר ולווי ותאום בצוע העבודות בשטח. לעיצוב הפנים קדם ניתוח שוק מדוקדק לפיו נבנה פרופיל הדיירים הפוטנציאלים להם יתאים הפנטהאוז, ולפיו עוצב הפנטהאוז לצרכי דירת נופש לתושבי חוץ.

צבעוניות העבר, אחד המאפיינים הבולטים של הבניין המקורי, נשמרה במרפסת רחבת הידיים אליה פונים סוויטת השינה וההחלל הציבורי בפנטהאוז. המרפסת בגודל של כ – 100 מ"ר, רוצפה באריחים מצוירים וקירותיה נצבעו בגוון חרדלי האופייני לסגנון הבנייה האקלקטי של תל אביב של שנות העשרים במאה הקודמת.

חזית הבניין שומרה לפי כללי השימור הקפדניים ושיחזרה במדוייק את חלונות העץ הלבנים ותריסי העץ הכהים כפי שהיו בבנין בעת בנייתו בתחילת המאה הקודמת.

בנגוד לצבעוניות העבר, ולקווים המעוטרים שאיפינו את סגנון הבניה בתחילת המאה הקודמת בתל אביב, נבחרו לפנים הדירה פלטת צבעים קלאסית, מבוססת על שלוב על זמני של שחור באלמנטים הראויים להדגשה על רקע לובן הקרות וארונות הדירה. לקירות ולדלתות הפנים  נבחר גוון לבן בהיר מאוד, להדגשת יצירות האומנות הפזורות ברחבי הבית. רצפת עץ אלון במרקם נקי, מהווה השלמה חמימה לאור הרב ולנופי הים הנכנסים מבעד לפתחים הרחבים ולבהירות המעטפת הפנימית.

הסלון וסוויטת ההורים פתוחים למרפסת הדירה ומופרדים ממנה בדלתות עץ ששומרו לפי הדגם המקורי, והן לבדן מהוות את הפרדה בין החלל למרפסת המכניסה את הנוף האורבני המרהיב פנימה

בחלל הציבורי מטבח ופינת אוכל. למטבח נבחר גוון לבן צחור, בקו אלגנטי-מודרני. במטבח חזית ארונות גבוהים המקבילים לאי. האי משמש לבישול ולישיבה וכן מהווה אלמנט הפרדה בין המטבח לפינת האוכל. משטח האי עשוי גרניט פורצלן דקיקה בגוון זהה לגוון הארונות למראה ותחושה שלווה המתאימה למיקום הבית אל מול הים.

סוויטת ההורים פונה למרפסת רחבת ידיים הצופה אף היא לים. דלתות העץ ששומרו מהמבנה המקורי יוצרות קיר חציצה שקוף המעניק תחושת מרחב ומאיר את החלל. חדר הרחצה של הסוויטה מקושר לחדר ההורים באמצעות חדר ארונות שצידו האחד מחופה במראות להגדלת תחושת החלל.

חדר הרחצה בסוויטת ההורים עוצב כולו בלבן תוך שימוש בטקסטורות שונות של אריחים לבנים חלקים לצד אריחים תלת ממדייים לבנים. לצידם, חלון עץ לבן ששומר מהבניין המקורי ומשלב ישן וחדש יחד.

עיצוב חדר הילדים נעשה בשימוש בצבעוניות של שחור לבן וכתום אשר הכניס אוירה צעירה ועליזה לחדר. החדר השני יועד לחדר אורחים ומשפחה ועוצב בסגנון מינימליסטי.

השבחת הנכס נעשתה גם באמצעות הוספת יצירות אומנות על גבי קירות הדירה בחללים השונים. האומנות המודרנית משקפת ומתאימה לעיצוב פנים החלל העכשווי המודגש למול אלמנטים השימור החיצוניים מפעם, ליצירת אוירה יוקרתית ויחודית לפנטהאוז.

אלמנטים ייחודיים נוספים בדירה הם גופי התאורה וביניהם גוף תאורה מיוחד במינו, בצורת "ר" ממוקם בצלע המחברת בין קיר המטבח והתקרה מעל האי. גוף התאורה עשוי ברזל שחור מדוקק ומדגיש את המראה המודרני ומהווה אלמנט עיצובי בולט בחלל. גופי תאורה בברזל שחור הוספו בדירה כשחלקם משולבים בזהב למראה יוקרתי על זמני. לריכוך האווירה והשלמת המראה היוקרתי נבחרו שטיחים בעבודת יד שנרכשו בגלריה מתמחה.

העבודה ארכה 3 חודשים ומיותר לציין כי הדירה נמכרה לתושבי חוץ במחיר גבוה במיוחד.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
סגירת תפריט

הירשמו לניוזלטר

הצטרפו אלי למקומות המעוצבים בעולם, לסיפורים שמאחורי הפרויקטים ולישום הנעשה בעולם העיצוב אצלכם 

מחכה לכם,
נורית

פנטהאוז בבנין לשמור בתל אביב

(ניתן להסיר את המייל מרשימת התפוצה בכל עת)