
פריז היא תמיד רעיון טוב, כך פתחתי את הפוסט הקודם על המקומות המעוצבים במיוחד בעיר, שפורסם לפני כשנתיים והפך במהרה לאחד הנקראים בבלוג. לינק לפוסט כאן.
חזרתי לעיר היפה בעולם והנה פוסט חדש לגמרי עם כל מה שעכשווי ומעורר השראה ב-2025
התערוכה שתגרום לי לחזור הקיץ לפריז
התערוכה שתגרום לי לחזור הקיץ לפריז היא “David Hockney 25” שנפתחה באפריל ב-Fondation Louis Vuitton ותוצג עד ה-31 באוגוסט 2025.
זוהי הרטרוספקטיבה המקיפה ביותר שהוקדשה לאמן הבריטי בן ה-87, אחד האמנים המשפיעים ביותר בן זמננו, ומציגה מעל 400 יצירות שנוצרו בין השנים 1955 ל-2025. העבודות מגיעות מאוספים בינלאומיים, מוסדות, אוספים פרטיים, וכן מהסטודיו והקרן של הוקני עצמו.
התערוכה מציגה מגוון רחב של מדיות, כולל ציורי שמן ואקריליק, רישומים בדיו, עיפרון ופחם, אמנות דיגיטלית (יצירות באייפון ובאייפד, רישומים צילומיים) ומיצבי וידאו סוחפים. הוקני היה מעורב באופן אישי בכל היבטי התערוכה, וביחד עם שותפו ומנהל הסטודיו שלו, ז’אן-פייר גונסאלבס דה לימה, בחר להתמקד במיוחד ב-25 השנים האחרונות של יצירתו, תוך הכללת יצירות איקוניות מוקדמות. האמנות של הוקני מציגה גישה נועזת וחדשנית לאור, מרחב וטכנולוגיה, ומציעה לצופים הצצה נדירה ליקום היצירתי שלו, המשתרע על פני שבעה עשורים.
כריטיסים יש להזמין מראש דרך האתר הרשמי של הקרן.

מרכז פומפידו-תערוכה אחרונה לפני הסגירה
מרכז פומפידו (Centre Pompidou) בפריז, אחד המוסדות התרבותיים הבולטים באירופה, יסגר בסוף ספטמבר 2025, לשיפוץ מקיף עם תכנון לפתיחה מחודשת בשנת 2030. הסגירה תהיה הדרגתית. ראשונה נסגרה כבר במרץ האחרון הספרייה הציבורית ובקיץ יסגרו בהדרגה חללי התצוגה, חנות המזכרות וחנות הספרים. בסוף ספטמבר 2025 יסגר הבניין לקהל.
לפני הסגירה מוצגת במקום התערוכה העוצמתית “פריז השחורה” (Paris Noir) המציגה 350 יצירות של 150 אמנים ממוצא אפריקאי, המדגישות את תרומתם לאמנות המודרנית בפריז שלאחר מלחמת העולם השנייה.
התערוכה תנעל ב-30 ביוני 2025.
בתקופת השיפוץ, מרכז פומפידו יציג את אוספיו במוסדות תרבות בפריז, בצרפת וברחבי העולם. בנוסף, ייפתח בשנת 2026 מרכז חדש בשם “Centre Pompidou Francilien – Fabrique de l’Art” בעיר מאסי, שישמש כמרכז ליצירה ולשימור.

Fondation Azzedine Alaia - אומנות אופנה ורוח חיה
נדמה שאין עוד מקום בעולם שעיצוב ואופנה משתלבים בהרמוניה לכדי יצירת אומנות של ממש- כמו בעיר פריז.
אחד ממקדשי השילוב הזה הוא מוזיאון אזדין עלייה (Fondation Azzedine Alaïa) השוכן בלב רובע המארה בפריז.
המקום שימש בעבר כסטודיו, בית ומקום עבודה של המעצב הטוניסאי-צרפתי אזדין עלייה (1935–2017), ונחשב לאחד המוסדות החשובים בעולם האופנה והעיצוב.
המתחם כולל מספר מבנים סביב חצר פנימית ירוקה, עם גלריה גדולה תחת גג זכוכית וברזל, וגלריה נוספת בקומה הראשונה. המוזיאון מציג תערוכות מתחלפות המוקדשות ליצירתו של עלייה ולמעצבים נוספים, ומציע חנות ספרים ובית קפה-מסעדה מלאי השראה.
בימים אלה מוצגת התערוכה Azzedine Alaïa, Thierry Mugler 1980–1990: Two Decades of Artistic Affinities, המציגה את הקשר היצירתי בין עלייה למעצב טיירי מוגלר, עם דגש על דיוק, מבנה והצגת נשים באופן איקוני התערוכה תנעל ב-29 ביוני 2025.


חדר עבודתו של עלייה נותר כשהיה, כאילו קפא בזמן-שולחן העבודהשלו ומעליו תמונתה של אום כולתום מושא הערצתו, שליוו אותו בתהליך היצירה שלו, השראתו לעוצמה נשית וליופי על זמני.
מקום חובה לחובבי אופנה, עיצוב ואמנות בלב פריז.
המוזיאון נוהג להכריז על תערוכותיו הבאות בסמוך למועד הפתיחה. לכן, מומלץ לעקוב אחר האתר הרשמי של המוזיאון או אחר עמוד האינסטגרם שלו.
18 Rue de la Verrerie, Paris

הלובר עושה מטרופוליטן
מה שהחל במכון התלבושות של מוזאון המטרופוליטן בניו יורק, והמשיך במוזאון ה-Vַ&A בלונדון,הגיע סוף סוף למוזאון הלובר-שם מוצגת לראשונה תערוכהשממקמת את האופנה בלב ההיסטוריה האמנותית.
בדומה למטרופוליטן, גם הלובר שילב בתערוכה זו גאלה יוקרתית בשם "Le Grand Dîner du Louvre", שנערכה במהלך שבוע האופנה בפריז במרץ 2025, ואירחה סלבס ומשפעני אופנה.
התערוכה Louvre Couture: Fashion Meets History המוקדשת כולה לאופנה מציגה כ-100 פריטי אופנה ואביזרים מ-45 בתי אופנה ומעצבים מובילים, ביניהם שאנל, דיור, בלנסיאגה, ג'יבנשי, פראדה ואחרים. הפריטים, שנוצרו בין השנים 1960 ל-2025, מוצגים לצד יצירות אמנות מהאוספים ההיסטוריים של הלובר, במטרה להדגיש את הדיאלוג בין אופנה לאמנות לאורך ההיסטוריה .
התערוכה שנפתחה ב-24 בינואר 2025 תימשך עד 21 ביולי 2025.

מתחם Le M19 ומה הקשר לקוקו שאנל
למרות שנפתח רק ב־2021, זמן רב לאחר מותה של קוקו שאנל, Le 19M הוא הרבה יותר ממתחם עכשווי – הוא המשך חי, פעיל ונושם למורשת שהיא הטמיעה בבית האופנה הנושא את שמה. המרכז, שהוקם ביוזמת שאנל, נועד לשמר, לטפח ולהפיץ את אומנויות המלאכה של עולם האופנה – רקמה, כובענות, צורפות, עיבוד נוצות, ייצור כפתורים, קפיטונאז' ועוד – אותם תחומים של עבודה ידנית קפדנית שעומדים בלב היצירה של אופנה עילית.
Le 19M מאגד תחת קורת גג אחת את מיטב בתי המלאכה העובדים עם שאנל – Lesage, Lemarié, Maison Michel, Goossens, Massaro ואחרים – ופותח אותם לקהל הרחב כמרחב חי: גלריות עם תערוכות עיצוב מתחלפות, סדנאות פתוחות, אירועים בחצר המרכזית, והצצה נדירה ל“מאחורי הקלעים” של תהליכי היצירה.
השם Le 19M אינו מקרי: הוא מתייחס הן לרובע ה־19 שבו שוכן המתחם, והן לערכים המרכזיים שהוא מקדם – Métiers d’Art (אומנויות המלאכה), Mode (אופנה), Main (עבודת יד), ו־Maison (בית אופנה).
בין ה- 2-4 באפריל 2025 יתקיים ארוע "JEMA 2025" ימי אומנויות המלאכה האירופיים, בהם יתקיימו סיורים בסדנאות של שישה מבתי המלאכה המובילים ב־Le 19M, כולל Lesage, Lemarié, Massaro ו־Goossens. הזדמנות נדירה להכיר את עבודתם היומיומית של האומנים ומלאכתם המסורתית.
לתערוכות ופעילות נוספת מומלץ לבדוק באתר המתחם.
2 Place Skanderbeg, 75019 Paris


קרטייה משנה כתובת: אומנות עכשווית בלב פריז
מוזיאון קרטייה לאמנות עכשווית (Fondation Cartier pour l’art contemporain) הוא מוסד תרבותי פרטי בפריז, שנוסד בשנת 1984 על ידי אלן-דומיניק פרן, נשיא חברת קרטייה. המוזיאון נועד לקדם אמנות עכשווית בינלאומית, עם דגש על יצירות חדשניות ומגוונות. בשנת 1994 עבר המוזיאון למבנה זכוכית ופלדה ברחוב ראספיי 261, שתוכנן על ידי האדריכל ז’אן נובל, ומאז הפך לאחד המרכזים החשובים לאמנות עכשווית בפריז.
המוסד עובר למיקום חדש בכיכר Palais-Royal, והפתיחה המחודשת מתוכננת לסתיו 2025
בסוף אוקטובר 2025, המוזיאון יעבור למבנה חדש ב-2 Place du Palais-Royal ברובע הראשון של פריז, בקרבת הלובר. המבנה החדש, שתוכנן גם הוא על ידי ז’אן נובל, משלב אלמנטים היסטוריים עם עיצוב מודרני.
Le Grand Palais - פתיחה מחודשת למרכז התרבות האייקוני
הגרנד פאלה (Grand Palais) הוא אחד המבנים האיקוניים והמרשימים בפריז, המגלם את תפארת הארכיטקטורה הצרפתית של סוף המאה ה-19 ומשמש מאז ועד היום כמרכז תרבותי חשוב. הוא נבנהבשנת 1900 לכבוד התערוכה העולמית של פריז במטרה להציג את ההישגים התרבותיים והמדעיים של צרפת. המבנה מרהיב ביופיו – שילוב של אדריכלות קלאסית עם ברזל וזכוכית בממדים אדירים. גולת הכותרת היא כיפת הזכוכית העצומה, שהיא מהגדולות באירופה.
ב-2021 הגרנד פאלה נסגר לשיפוצים נרחבים, במטרה לשמר את המבנה ולהתאימו למאה ה-21. פתיחתו המחודשת הוקדשה לארוח אירועי הסיף והטאקוונדו באולמפיאדת פריז בשנה שעברה.
התערוכה הראשונה שהוצגה לאחר הפתיחה המחודשת הייתה "Du Cœur à la Main" של בית האופנה האיטלקי דולצ'ה וגבאנה, התערוכה הציגה מעל 200 פריטי אופנה עילית, 300 אביזרים בעבודת יד, וחפצים המדגישים את הקשר בין אופנה לאמנות.
ב-6 ביוני תפתח במקום התערוכה “Art Brut. In the Intimacy of a Collection”, המציגה יצירות אמנות נאיבית ואאוטסיידרית מאוסף נדיר, לצד התערוכה “Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Pontus Hultén”, החוגגת את הידידות האמנותית בין ניקי דה סן פאל, ז’אן טינגלי ופונטוס הולטן.
לקראת סוף השנה, בין התאריכים 22–26 באוקטובר 2025, יתקיים במקום יריד Art Basel Paris, אירוע מרכזי לאמנות מודרנית ועכשווית.
ולקראת סוף השנה בין התאריכים 13–16 בנובמבר 2025, יתקיים כמידי שנה בגרנד פלה יריד Paris Photo, יריד בינלאומי לאמנות הצילום.

הארכיטקטורה של הבגד: ריק אוונס וגבולות העיצוב ב־Palais Galliera
בפינה אלגנטית של הרובע ה-16 בפריז שוכן לו אחד המקומות המיוחדים בעיר – Palais Galliera, מוזיאון האופנה של עיריית פריז. מאחורי החזית הניאו-רנסנסית שלו, שמתמזגת באופן מושלם עם גני הפסלים שמקיפים אותו, מסתתר עולם שלם של אופנה, סגנון והיסטוריה. זהו מוזאון קטן ושובה לב המקפיד על אוצרות מדויקת.
בקיץ הקרוב, תפתח בו תערוכה חדשה: Rick Owens: Temple of Love – רטרוספקטיבה רחבת היקף שמציגה את העולם הדרמטי, הנועז והבלתי מתפשר של המעצב האמריקאי ריק אוונס. למעלה ממאה מערכות לבוש, לצד צילומים, חפצים אישיים ומיצבים אמנותיים, יפרשו בחלל ובגן הפסלים ויאפשרו הצצה נדירה לתוך העולם האסתטי שאוונס בנה לאורך השנים בו הבגד מתוכנן כמבנה ארכיטקטוני.
28 ביוני 2025 – 4 בינואר 2026
לא רק לחובבי אופנה!

לואי ויטון-חלום על גדות נהר הסיין
התערוכה LV DREAM היא חוויה תרבותית אינטראקטיבית בלב פריז, המשלבת אופנה, עיצוב, אמנות וקולינריה.
התערוכה ממוקמת בבניין היסטורי ברובע הראשון של פריז, מול חנות הסמריטן (עליה ועל ההסטוריה של תאגיד LV כתבתי כאן).
המבנה שימש בעבר את חנות הכלבו הידועה “La Belle Jardinière” וכיום משמש כמרכז תרבותי של לואי ויטון.
התערוכה מתפרסת על פני תשעה חללים שונים, כל אחד מהם מציג היבט אחר של המותג: שיתופי פעולה אמנותיים עם אמנים כמו יאיוי קוסמה וריי קוואקובו, מעקב אחר התפתחות העיצובים של לואי ויטון לאורך השנים, כולל תיקים, מזוודות ובשמים וחוויות אינטראקטיביות לחוות את ההיסטוריה של המותג באמצעות תצוגות דיגיטליות.
בנוסף, התערוכה כוללת חנות מתנות עם פריטים ייחודיים, קפה ושוקולטייר בשם “Maxime Frédéric at Louis Vuitton”, המציעים קינוחים מעוצבים בהשראת המותג.
התערוכה פתוחה לקהל הרחב, אך יש להירשם מראש באתר הרשמי של לואי ויטון.


ואי אפשר בלי שופינג-
אחות קטנה ואלגנטית לחנות הקונספט הפריזאית האהובה מכולן
בלב הרובע הראשון של פריז, בקרבת ממוזיאון הלובר, נפתחה לאחרונה Merci2 – סניף חדש ואינטימי לאחת מחנויות הקונספט האייקוניות בעיר.
החנות שוכנת במבנה היסטורי ששימש בעבר כסניף דואר, ועבר טרנספורמציה מדויקת ומרשימה לחלל מעוצב בהשראת לופט ניו־יורקי: תקרת זכוכית גבוהה שמציפה את הפנים באור טבעי, רצפות בטון, קירות בגוונים עמוקים, וחללים פתוחים שבנויים כמו בית – עם מטבח, חדר רחצה, אזור שינה וחדר הלבשה.
מי שמכיר את Merci המקורית שב-Haut Marais יזהה מיד את שפת המותג, אך גם ירגיש את השוני.
הסניף המקורי, המשתרע על פני כ־1,500 מ"ר, כולל חצר פנימית עם בית קפה, חנות ספרים, והפיאט האדומה המפורסמת שחונה דרך קבע בכניסה – אותה מכונית שהפכה לאייקון אינסטגרמי בזכות הניגוד המושלם בין ניחוח רטרו לאסתטיקה עכשווית. ב-Merci2, לעומת זאת, תמצאו מחווה מקורית אחרת: חצי פיאט צבעונית שמוצגת בתוך החנות עצמה. במקום לחנות בחוץ, הרכב נכנס פנימה – והופך לאלמנט עיצובי שמסמן את הקשר למותג־האם ומשלב קריצה הומוריסטית עם חוויית קנייה עיצובית.
Merci2 מציעה חוויה מרוכזת יותר, מעוצבת בקפידה, עם דגש על פריטים אקלקטיים, שיתופי פעולה בלעדיים (כמו זה עם Erewhon מלוס אנג'לס) ותצוגות שמשתנות בהתאם לעונות ולנושאים.
19 rue de Richelieu, 75001 Paris

פריז 2025 - עיר של עיצוב אופנה ואומנות
2025 מביאה איתה עשרות תערוכות, חנויות חדשות, מוסדות מתחדשים והשראה אינסופית למי שאוהבים לעקוב אחרי תרבויות של עיצוב אומנות ואופנה – פריז היא יעד בלתי נגמר.
בין התערוכות החשובות לשנת 2025 שכדאי לשלב בביקור בפריז, גם התערוכות על כריסטיאן קרוג, לוקאס ארודה והפוסטר האמנותי בפריז של המאה ה־19 ב־Musée d’Orsay.
במוזאון האורנז’רי בולטים הפרויקט של דייוויד קלרבוט והתערוכה העכשווית “Out of Focus”.
המוזיאון לאמנויות הדקורטיביות (Musee de Arts Decoratifs).יפתח תצוגות על Paul Poiret ועל מאה שנות ארט דקו.
את סיפורו של בית האופנה הרמס, על בתי מלון אייקונים בעיר, ועל חנויות עיצוב וגלריות תוכלו לקרוא בפוסט קודם על המקומות המעווצבים בפריז שהתפרסם בבלוג כאן.
פריז היא כל כך הרבה מעבר ליעדים הקלסיים, ואם תצליחו לשלב בהם את המקומות שכתבתי כאן מובטחת לכם חוויה עיצובית אחרת, עשירה ומעוררת השראה

קצת עלי ועל הפעילות הבינלאומית של הסטודיו
אני נורית גפן מעצבת פנים עם נסיון של למעלה מ- 20 שנים. הסטודיו מתמחה בעיצוב דירות יוקרה, עיצוב בתים פרטיים, ועיצוב משרדים וחללים מסחריים.
הסטודיו שלי מתמחה בליווי לקוחות ישראלים בארץ ובחו"ל – גם למי שמתגוררים מעבר לים וגם למי שמשקיעים בדירה להשכרה או לנופש. השירותים מותאמים אישית וכוללים תיכנון מדויק, עיצוב מלא מרחוק באמצעות כלי AI, לצד נוכחות פיזית במקומות בהם זה נדרש – עם רגישות לצרכים ישראלים וסטנדרט אסתטי בינלאומי.
ליעוץ ראשוני או שיחה על פרויקט חדש ביוון, איטליה, ארה"ב וכל מקום אחר בעולם- אני כאן בשבילכם.
אני עובדת ונוסעת ברחבי עולם ושמחה לשתף איתכם את אהבתי הגדולה וחוויותי מנקודת מבטי האישית והמקצועית, בבלוג Design&the City, שמתפרסם גם ב-Ynet.לעידכונים שוטפים על המקומות המעוצבים בעולם, עקבו אחרי באינסטגרם בלחיצה על הלינק הזה
אם הגעתם למקום מעוצב, בעקבות הפוסט הזה, צלמו, תעלו לסטורי ותייגו אותי, אחרת איך אדע שנהניתם?
מוזמנים להגיב גם כאן
שלכם,
נורית