בית בהוד השרון

מיקום:הוד השרון

תכנון ועיצוב פנים, ליוווי מלא וסטיילינג

430 מ"ר בנוי מגרש 1000 מ"ר

צלם: עודד סמדר

עיצוב בתים פרטיים
About the project

להפוך מוגבלות לנוחות ושמחה
תאור הפרויקט:
דלת הכניסה בגוון כחול עז נפתחת, ולבאים מתגלה פטיו, חצר פנימית המחברת בין שני גושי הבית ונראית מבעד לחלונות זכוכית ענקיים משני אגפי הבית החובקים את הפטיו. לעומת חזית הכניסה האטומה עם הדלת הכחולה, המראה המתגלה לנכנסים בפנים הבית הוא אווירירי ומואר.
בניגוד לאוריריות ולשקיפות המתקבלת מקירות הזכוכית האנכיים של הגוש הציבורי, ניצבים להם הקיר הצפוני ובו ארונות מטבח גבוהים כהים והקיר הדרומי של הסלון מחופה באריחים מדוקקים בגוון כהה ובו שולב קמין ומעליו מסך טלויזיה. בתווך מוקמה פינת אוכל מרווחת.
במטבח קיר ארונות גבוהים עוצמתי בגוון שחור גרפיט, משולבים במקרר אינטגרלי ותנורים. במקביל ממוקם אי המטבח ברוחב 4 מטרים, בו שולבו הכיריים, כיור אבן שהובא במיוחד מאיטליה, ומקומות ישיבה.
פינת האוכל מקבילה אף היא למטבח, ובה שולחן עץ לאווירה מרוככת.
העמדה המקבילה בין ארונות המטבח , אי המטבח ופינת האוכל, מאפשרת לכל הפונקציות להנות מנוף החצר המרכזית ובה בריכה וג'קוזי מחופות אבן ירוקה, ומנוף החצר הפנימית הממוקמות משני צידיו של החלל הציבורי.
לרהוט הסלון נבחרו ספות בגווני שמנת בהירה וכורסאות בגוון קאמל, ושטיח רך בגווני אקווה קושר בין הרהיטים וצבעו ממעין תזכורת לגווני הבריכה המתפרסת לצד החלל הציבורי כחלק בלתי נפרד ממנו.
3 גופי תאורה יחודיים מלווים את 3 הפונקציות בחלל הציבורי ובולטים על רקע תקרת העץ הלבנה, וקירות הזכוכית: פס תאורה שחור עדין תלוי מעל אי המטבח, 3 גופים תלויים עשויי פליז של חברת FLOS מאירים את פינת האוכל, וגוף בשלוב שחור ופליז מבית העיצוב MOOI במרכז הסלון. תאורה היקפית מאירה ומדגישה את התקרה הגבוהה.
גוש החלל הפרטי מתפרש על פני שלוש קומות, ומקושר בגרם מדרגות מחופה עץ אלון מעושן ומעלית לנוחות בעלת הבית.
בקומת הכניסה אגף ההורים, הכולל סוויטה מרווחת הכוללת מיטה זוגית גדולה, ולמולה פינת ישיבה ומטבחון. וילונות עדינים בגוון ורוד מעושן ממסגרים את חלונות הענק ונוף הגינה הנשקף מהם, ונותנים לחלל אוירה רגועה ויוקרתית. חלל ארונות ופינת איפור מובילים לחדר האמבטיה. חדר האמבטיה מחופה אריחים מדוקקים במראה צפחה שחורה. חזיתות ארון האמבטיה מחופה בחומר זהה לחפוי הקרות. לרצפת חדר הרחצה נבחרו אריחים במראה קורטן המדגישים את האמבטיה STAND ALONE, הלבנה, במראה מודרני. כל אלה מאפשרים שהיה ממושכת ונעימה ככל הניתן. סמוך ליחידת ההורים חדר עבודה ושירותי אורחים יוקרתיים.
בקומת המרתף חדר קולנוע, ממ"ד, וחדרי שרות. הקומה העליונה היא קומת הילדים. לכל ילד סוויטה נפרדת בת שתי קומות, הבנויה מקומת גלריה ובה מיטה רחבת ידיים ושולחן כתיבה ומתחתיה קומת ארוח לחברים וחדר רחצה. מדרגות עץ המיועדות לגלריות מחברות את שתי הקומות של כל סוויטה.
חצר הבית מרוצפת באבן טרוורטין בהירה המבליטה את הבריכה והג'קוזי המחופה באבן גוואטמלה וורדה, המשנה את גווניה הירוקים לאור קרני השמש המשתנות בשעות היום.

זה בית שתוכנן ועוצב לזוג ושלושת בניהם. האם חוותה פריצת דיסק. ניתוח שעברה הותיר נזק עצבי בלתי הפיך המרתק אותה למיטה וגורם לה לכאבים בעוצמה עצומה.. נפלה בידי הזכות לתכנן בית לאנשים מיוחדים וכגודל המאמץ גודל הסיפוק ביכולת ליצור מרחב שיתמוך וייטיב את ההתמודדות של בני הבית עם מצב לא פשוט שנכפה עליהם. התכנון והבצוע ארכו 3 שנים בהם למדתי להכיר ולהוקיר את עוצמות הנפש האישיות המיוחדת של בעלת הבית. אשה כל כך כאובה שבכוחות על, לא נותנת לכאב לנהל אותה ושומרת על אוירה חיובית ואופטימית. היחסים המופלאים בין בני הזוג והילדים המיוחדים, כל אלה היו השראה וכוח להתמודד עם פרויקט מורכב. רמת המעורבות שאיפשרה לי המשפחה וההזקקות שלהם לפתרון עינינים רבים הרבה מעבר לנדרש בפרויקטים אחרים, יצרה ביננו חיבור שהביא לתוצאה כל כך שלמה. חשוב היה לי לתת למשפחה ולאמא את התנאים הטובים ביותר, להקל בזמן תהליך הבניה ולעשות שימוש בנסיוני הרב על מנת לתת מענה ולתכנן כל פרט שיאפשר למשפחה חיים טובים בביתם החדש.
שניים מהבנים לא גילו כל ענין בעיצוב חדרהם ומראהו של חלל המרתף שיועד עבורם. לא ויתרנו, ובתהליך משותף עם ההורים, איתרנו תחומי ענין והצלחנו להפיח חיים ולשלב צבעוניות שתעניק להם סביבת חיים שמחה ומחבקת. הסתבר כי משחקי המחשב ועולם הגיימרים משותף לשלושת הבנים.
חשוב היה לי לשמור על מעורבות בני הבית גם כאשר לילדים אין כל ענין בעיצוב, כשלאבא יש טרדות רבות אחרות, והאמא מתמודדת עם קשיים כה גדולים. ידעתי שהחלום והתקוות שהבית החדש מסמלים עבור בני הבית ענקיים, ואני חייבת להגשים אותם גם כאשר המצב מקשה. הקפדתי לשמור על מעורבות של כולם, לתת להם להנות מהתהליך ולחסוך מהם מאמץ. לנסות ולהבין דקויות במקומות שהייתי צריכה להחליט עבורם.
לעיצוב בתים פרטיים נוספים ראו כאן

Send us a message

לתאום פגישת הכרות ולקבלת כל הפרטים על הפרויקט שלכם

נורית גפן
טלפון:  972-52-2685740+
מייל: nurit@nuritgeffen.com

Keep in touch
Let's keep in touch