עיצוב דירות יוקרה – עיצוב פנטהאוז בבנין לשימור תל אביב

מיקום: תל אביב
סוג השרות: עיצווב פנים והשבחה לקראת מכירה
שטח: 150 מ"ר + 110 מ"ר מרפסת
צילום: שי אדם
עיצוב דירות יוקרה - עיצוב פנטהאוז בבנין לשימור תל אביב

עיצוב פנטהאוז - השבחת נכסים לקראת מכירה

דירת פנטהאוז בבניין לשימור הצופה לחוף הים של תל אביב. מטרת עיצוב הפנטהאוז היה השבחה לקראת מכירה. העבודה כללה תכנון, עיצוב פנים, וניהול הפרויקט, בחירת חומרי גמר ולווי ותאום בצוע העבודות בשטח. לעיצוב הפנטהאוז קדם ניתוח שוק מדוקדק, לפיו נבנה פרופיל הדיירים הפוטנציאלים להם יתאים עיצוב הפנטהאוז, ולפיו הוא עוצב הפנטהאוז לצרכי דירת נופש לתושבי חוץ.

עיצוב פנטהאוז - שימור וצבעוניות

צבעוניות העבר, אחד המאפיינים הבולטים של הבניין המקורי, נשמרה במרפסת רחבת הידיים אליה פונים סוויטת השינה וההחלל הציבורי בפנטהאוז. המרפסת בגודל של כ – 100 מ"ר, רוצפה באריחים מצוירים וקירותיה נצבעו בגוון חרדלי האופייני לסגנון הבנייה האקלקטי של תל אביב של שנות העשרים במאה הקודמת.

חזית הבניין שומרה לפי כללי השימור הקפדניים ושיחזרה במדוייק את חלונות העץ הלבנים ותריסי העץ הכהים כפי שהיו בבנין בעת בנייתו בתחילת המאה הקודמת.

בנגוד לצבעוניות העבר, ולקווים המעוטרים שאיפינו את סגנון הבניה בתחילת המאה הקודמת בתל אביב, נבחרו לפנים הדירה פלטת צבעים קלאסית, מבוססת על שלוב על זמני של שחור באלמנטים הראויים להדגשה על רקע לובן הקרות וארונות הדירה. לקירות ולדלתות הפנים  נבחר גוון לבן בהיר מאוד, להדגשת יצירות האומנות הפזורות ברחבי הבית. רצפת עץ אלון במרקם נקי, מהווה השלמה חמימה לאור הרב ולנופי הים הנכנסים מבעד לפתחים הרחבים ולבהירות המעטפת הפנימית.

עיצוב דירות יוקרה - עיצוב פנטהאוז בבנין לשימור תל אביב

עיצוב פנטהאוז - בחירת חומרים בהתאמה למיקום הפנטהאוז בתל אביב

הסלון וסוויטת ההורים פתוחים למרפסת הדירה ומופרדים ממנה בדלתות עץ ששומרו לפי הדגם המקורי, והן לבדן מהוות את הפרדה בין החלל למרפסת המכניסה את הנוף האורבני המרהיב פנימה.

בחלל הציבורי מטבח ופינת אוכל. למטבח נבחר גוון לבן צחור, בקו אלגנטי-מודרני. במטבח חזית ארונות גבוהים המקבילים לאי. האי משמש לבישול ולישיבה וכן מהווה אלמנט הפרדה בין המטבח לפינת האוכל. משטח האי עשוי גרניט פורצלן דקיקה בגוון זהה לגוון הארונות למראה ותחושה שלווה המתאימה למיקום הפטנטהאוז בתל אביב אל מול הים.

סוויטת ההורים פונה למרפסת רחבת ידיים הצופה אף היא לים. דלתות העץ ששומרו מהמבנה המקורי יוצרות קיר חציצה שקוף המעניק תחושת מרחב ומאיר את החלל. חדר הרחצה של הסוויטה מקושר לחדר ההורים באמצעות חדר ארונות שצידו האחד מחופה במראות להגדלת תחושת החלל.

חדר הרחצה בסוויטת ההורים עוצב כולו בלבן תוך שימוש בטקסטורות שונות של אריחים לבנים חלקים לצד אריחים תלת ממדייים לבנים. לצידם, חלון עץ לבן ששומר מהבניין המקורי ומשלב ישן וחדש יחד.

עיצוב חדר הילדים נעשה בשימוש בצבעוניות של שחור לבן וכתום אשר הכניס אוירה צעירה ועליזה לחדר. החדר השני יועד לחדר אורחים ומשפחה ועוצב בסגנון מינימליסטי.

עיצוב פנטהאוז - השבחה לקראת מכירה

עיצוב הפנטהאוז נעשתה במטרה להשבחת הנכס, וזאת נעשתה  גם באמצעות הוספת יצירות אומנות בחללים השונים. האומנות המודרנית משקפת ומתאימה לעיצוב פנים החלל העכשווי המודגש למול אלמנטים השימור החיצוניים מפעם, ליצירת אוירה יוקרתית ויחודית לעיצוב הפנטהאוז.

אלמנטים ייחודיים נוספים בדירה הם גופי התאורה וביניהם גוף תאורה מיוחד במינו, בצורת "ר" ממוקם בצלע המחברת בין קיר המטבח והתקרה מעל האי. גוף התאורה עשוי ברזל שחור מדוקק ומדגיש את המראה המודרני ומהווה אלמנט עיצובי בולט בחלל. גופי תאורה בברזל שחור הוספו בדירה כשחלקם משולבים בזהב למראה יוקרתי על זמני. לריכוך האווירה והשלמת המראה היוקרתי נבחרו שטיחים בעבודת יד שנרכשו בגלריה מתמחה.

העבודה ארכה 3 חודשים ומיותר לציין כי הדירה נמכרה לתושבי חוץ במחיר גבוה במיוחד.

לתמונות נוספות מהפרויקט לחצו כאן 

לעיצוב פנטהאוז נוספים לחצו כאן 

לפרוייקטים נוספים: