צאו מהעיר
The Glass House
לאורך הקריירה שלו בארכיטקטורה ג'ונסון אצר תערוכות רבות ב MoMa, תמך במוזיאון והיה התורם השני בגודלו מבחינת כמות היצירות שתרם במהלך חייו. אי אפשר להתעלם מאמירותיו הפשיסטיות והאנטישמיות שהביע בשנות הארבעים וליוו אותו כצל כל חייו.
בסוף 1945, רכש ג'ונסון את חמשת הדונמים הראשונים שלו בניו כנען, קונטיקט. בתום ארבע שנים הוא השלים את שני המבנים העיקריים של בית הזכוכית. בדיוק בזמן הזה ג'ונסון הכיר את העיצוב של מיס ואן דר רוהה לבית פארנסוורת', בית נופש מחוץ לשיקגו. יש קשר ברור בין העיצוב של פרנסוורת' לזה של בית הזכוכית, אם כי עם הבדלים משמעותיים, וכיום גם בית פרנסוורת' וגם בית הזכוכית הם אתרים היסטוריים ונמצאים בבעלות ובהפעלת הקרן הלאומית לשימור היסטורי.
ג'ונסון התייחס לדמיון בין הבתים והסביר כי "מיס ואן דר רוהה ואני שוחחנו על איך אפשר לבנות בית זכוכית וכל אחד מאיתנו בנה אחד. של מייס היה, כמובן, העיקרי והשלי היה אימוץ מהמאסטר, אם כי זו גישה שונה לגמרי. במקרה שלי, היו הרבה השפעות היסטוריות בעבודה. בית הזכוכית מבחינה סגנונית הוא תערובת של מיס ואן דר רוהה, מלביץ', הפרתנון, הגן האנגלי, כל התנועה הרומנטית, האסימטריה של המאה ה-19. במילים אחרות, כל הדברים האלה מתערבבים בו אבל בעצם זאת הדרך ההיסטורית שאנחנו מתייחסים לאדריכלות המודרנית היום, הקובייה הפשוטה".
השתלבות הבית במרחב היא גולת הכותרת שבו ועיקר מהותו"חשבתי שיהיה נחמד שיהיה לך מקום שאפשר להסתובב בו מסביב ולראות את המקום כולו, וזה מה שאתה יכול לעשות כאן. אני טוען שזה הבית היחיד בעולם שבו אתה יכול לראות את השקיעה ואת זריחת הירח בו זמנית, עומדים באותו מקום. כי זה בלתי אפשרי בכל בית; אתה צריך ללכת לחדר אחר כדי לראות אחד או אחר מהאפקטים האלה. אבל אני מקבל את זה כל הזמן כאן בבית הזכוכית".
כיום יש בנכס מבנים נוספים מעבר לשניים המקוריים של 1949, כולל שתי גלריות לציור ופיסול, ספרייה וביתן בבריכה המעידים על ההתעניינות המתמשכת של ג'ונסון באדריכלות והדרך שבה הוא השתנה משנות ה-20 של המאה הקודמת. האמנות בבית היא כולה מהאוסף המשולב של בני הזוג, ולרוב הופקה על ידי אמנים שהכירו היטב. הבית היה למרכז בו התארחו דמויות מרכזיות בעולם האומנות האמריקאי.
האחוזה עליה בנוי בית הזכוכית משתרעת על שטח של כ-50 דונם שנרכש לאורך עשרות שנים והוא מבטא בצורה מיוחדת את את הקשר בין אדריכלות לנוף. בן זוגו לחיים משנת 1960, דיוויד וויטני מילא תפקיד מכריע בעיצוב הנוף והאוספים בבית הזכוכית.לג'ונסון היו חיים דינמיים שהתפרשו על הימים הראשונים של המודרניזם עד סף המאה ה-21.
הגישה לבית הזכוכית היא באמצעות סיורים מודרכים בלבד. אורך הסיור 3 שעות ומותאם גם לילדים מעל גיל עשר הסיורים יוצאים ממרכז המבקרים בהסעה מיוחדת, ו שם נמצאת גם חנות העיצוב.
Elm Street, New Canaan CT, 06840איטליה בעמק ההדסון
נסיעה בכביש מתפתל בנוף אגמים גשרים יערות, חולף על פני ישובים ואנשים ברי מזל שגרים ביופי הזה, והגענו לתחנה הבאה- Magazzino Italian Art, מוזיאון המוקדש לקידום אמנות איטלקית שלאחר מלחמת העולם ואומנות עכשווית איטלקית בארצות הברית. במוזאון עבודות של אומנים הנמנים עם קבוצת האומנים האיטלקים, ה-Arte Povera, שפעלו בשנות השישים והשבעים של המאה ה-20 ויצרו אמנות העושה שימוש בחומרים דלים וזולים, בהשפעת אמנות הפופ ארט ועד אומנים בני זמננו. ה-Magazzino, מחסן באיטלקית, נוסד על ידי ננסי אולניק וג'ורג'יו ספאנו, שביקשו לחלוק את האהבה והתשוקה שלהם לאמנות איטלקית ולתת לה במה בארה"ב, והתפתח תוך מספר שנים לכדי מוזיאון וקרן ציבורית. המבנה בגודל 20,000 רגל מרובע, שתוכנן על ידי האדריכל הספרדי מיגל קוויזמונדו, פתח את שעריו ב-2017, ויצר מרכז תרבותי חדש בעמק ההדסון.
הקרן המפעילה את המוזאון תומכת באמנים איטלקיים ומספקת פלטפורמה לחקר האמנות האיטלקית.
בימים אלה חוגג המוזאון את יום הולדתו השישי בפרויקט מיוחד המוקדש לאמן הנודע מיכלאנג'לו פיסטולטו, החוגג את יום הולדתו ה-90. נוכחותו של Pistoletto באוסף אולניק ספאנו ותרומתו המשמעותית להיסטוריה של Magazzino מהדהדת בכל גלריות המוזיאון. לרגל פתיחתו של Magazzino, הציג המוזאון בלובי הכניסה שלו את היצירה Italia Rags, דגל איטליה בשלושה צבעים עשוי בד מושלך. כחלק מפרויקט המתמקד בכל אחד משנים עשר האמנים הקשורים לתנועת ארטה פוברה מציג המוזאון את התערוכה "ברוכים הבאים לניו יורק!", שכותרתו נגזרת מיצירה משנת 1979 של Pistoletto.המוצגת לראשונה לצד שבע עבודות מראה של האומן, החל משנות ה-60 ועד שנות ה-2000. היצירה, ברוכים הבאים לניו יורק שואבת השראה מפסל החירות עם כתר המתכת והסמרטוטים הרב-צבעוניים שלו שזורמים לכיוון האדמה – עוטפים ומחבקים את הרעיון של רב-תרבותיות וגיוון, המגלמים את ערכי קבלת הפנים וההכלה הקשורים בארצות הברית.
התערוכה תנעל ב24 ביוני 2024.
2700 Route 9, Cold Spring, NYDia Beacon
קרן Dia נוסדה בניו יורק בשנת 1974 על ידי פיליפה דה מניל, היינר פרידריך והלן וינקלר כדי לסייע בחשיפת אמנים ופרויקטים שלא היו זוכים לה בגלל קנה מידה או היקף. השם "דיה" נלקח מהמילה היוונית שמשמעותה "דרך". כיום לקרן תשעה אתרים קבועים ברחבי ארצות הברית וגרמניה, כמו גם שלושה חללי תצוגה המשמשים לתערוכות משתנות במדינת ניו יורק: דיא צ'לסי בניו יורק, דיא ביקון בעמק ההדסון ודיא ברידג'המפטון בלונג איילנד. במאי 2003 פתחה Dia Art Foundation את Dia Beacon על גדות נהר ההדסון בביקון, ניו יורק, במבנה ששימש בעבר כמפעל להדפסת קופסאות של ענקית המזון נביסקו (בין היתר יצרנית בעבר של עוגיות אוריאו). המוזיאון מציג את אוסף האמנות של דיא משנות ה-60 ועד היום וכן תערוכות מיוחדות ותוכניות ציבוריות. Dia Beacon סייעה להפוך את העיר ביקון ליעד אמנותי מבוקש עבור מבקרים מהאזור, וכאלה כמונו שהגיעו במיוחד מהעיר ניו יורק.
בין התערוכות בלטה תערוכתו של Larry Bell, דמות מובילה של תנועת האור והחלל של דרום קליפורניה, חוקר את הצמתים של אור, צבע ונפח דרך זכוכית. מאז תחילת שנות ה-60 הניסויים שלו עם האופן שבו מבקרים פוגשים את הפסלים שלו בתוך סביבה כללו ציפוי ואקום של לוחות הזכוכית שלו בחלקיקים מתכתיים כדי ליצור משטחים וצורות מחזירי אור ושקופים. התערוכה ב-Dia Beacon מרכזת מבחר של הפסלים המוקדמים של בל, לצד עבודות שנוצרו במיוחד לתערוכה.
Storm King Center
ולסיום היקב העתיק בארה"ב
קצת עלי
אני מעצבת פנים עם נסיון של למעלה מ- 20 שנים. הסטודיו מתמחה בעיצוב דירות יוקרה, עיצוב בתים פרטיים, ועיצוב משרדים וחללים מסחריים. במסגרת עבודתי אני נוסעת למקומות מעוצבים במיוחד בעולם, ושמחה לחלוק איתכם את חוויותי מנקודת מבטי האישית והמקצועית, בבלוג Design&the City, המתפרסם גם במגזין דיזיינר, של עיתון הארץ.
לעידכונים שוטפים על המקומות המעוצבים בעולם, עקבו אחרי באינסטגרם בלחיצה על הלינק הזה. לעוקבים ממתין גם היילייט עם המלצות נוספות